Kaptenens hälsning

Kaptenen på klubbkampen BG-IKG 26.07.2019

Golfsäsongen kom med stormsteg efter det lilla bakslag vi fick i början av maj och nu får vi äntligen njuta av golf även här i Finland. Hoppas att säsongen blir lång och varm!

Det är bra att starta säsongen med en genomgång av de förändrade reglerna och en repetition av etiketten. Regelkvällen arrangeras 16.5.2019.

Golfsäsongen kommer att vara full av olika evenemang, tävlingar, golfkliniker och föreningstävlingar. Förutom dessa kommer det att spelas otroligt många golfrundor på Botnia Golfs bana.

Vi är van vid att våra golfrundor här på Botnia Golf är tidsmässigt smidiga även under högsäsong. Vi glömmer att vi kunde få vår golfbana att funktionera ännu mera smidigare genom att spela tillsammans. Att spela ensam eller i grupper på två, bakom grupper med tre eller fyra spelare kan kännas långsamt. Genom att samordna spelare till större grupper får vi vår golfbana att funktionera ännu bättre. Våra caddiemasters kommer säkert att övervaka detta men jag önskar även att spelarna skulle vara initiativrika. Smidighet kommer att vara ett tema för detta år. Att spela tillsammans tillför smidighet och kanske även tillför nytt bekantskap

Kom även ihåg att sköta om vår ypperliga bana. Greenkeepern och personalen på banan gör alltid sitt bästa men vi spelare har också ett stort ansvar. Reparera divoter på fairwayerna och nedslagsplatser på greenerna.  Räfsa noga sandbunkrarna och placera räfsan på insidan av bunkern. Håll dessa som rutiner.

En liten boll men stor njutning!

BG Kapten 15.5.2019
Thomas Storås.

Klubbkamper:

  • VAG – BG 8.7.2019
  • EPG – BG 12.8.2019
  • BG – KGS
  • BG – IKG