Kaptenens hälsning

Kaptenen på klubbkampen BG-IKG 26.07.2019

Golfsäsongen har säkert startat för många men ännu några dar förrän vi börjar spela på Botnia Golf. Jag önskar er en lång och varm golfsäsong!

Vi lever för tillfället i speciella tider men Golf ger oss möjligheten att utöva vår kära hobby. Vi har möjlighet att fortsätta spela så länge vi minns att beakta BG:s och Golf Förbundets rekommendationer. Vi golfare är ansvarsfulla och följer ovillkorligt myndigheternas anvisningar.

BG deltar även i fyra klubbkamper under året. Vi har nöjet att få EPG, VAG och KAG till vår egen bana. IKG-BG spelas denna säsong på Poltinkoski bana i Ikaalinen. Föreningens Matchplay spelas i klasserna allmänna, seniorer och damer med start i juni. Säsongen kulminerar i augusti då föreningsmästerskapen avgörs. BG arrangerar dessutom i mån av möjlighet flera kvalitativa tävlingar under säsongen. Välkommen med och tävla!

Greencard kurserna börjar redan i maj och fortsätter hela säsongen. Vi bör ta hand om våra nya golfspelare och hälsa dem välkomna till vår golfbana. Närmare information finns på BG:s hemsida.

Det nya WHS (World Handicap System) handicap systemet togs i kraft 19.2.2 Detta system är mera rättvist än det gamla EGA för det grundar sig på medeltal. Ifall ni har frågor så kontakta handicap kommittén eller mig.

Erfarna golfspelare är ett föredöme för nya golfutövare och därför borde vi uppträda exemplariskt. Genom att lappa nedslagsplatser och pivoter, genom att räfsa sandbunkrarna grundligt och genom att spela raskt och informera de nya spelarna får vi de nya medlemmarna snabbt med i golfutövandet.

Botnia Golf arrangerar i mån av möjlighet populära BG International utomlands. Seniorernas sommarutflykt arrangeras även om det är möjligt.

BG:s Kapten 22.4.2020, Thomas Storås