Aktuellt

Öppna, Tävlingar, Tävlingskommittén

IKH Scramble

IKH Scramble
06.06.2020

Säsongens öppningstävling spelas lördagen den 06.06.2020 från och med klockan 10:00 som 2 personers Scramble. Anmälningar via nexgolf eller på listan i klubben senast fredagen den 05.06.2020 kl 14:00.

Tävlingsinbjudan

PlatsBotnia Golf, Kauhajoki
TidLördag 06.06.2020
kl 10:00
10 min intervallstart
Serier2 personers scramble
1/4 hcp
Herrar: gul tee
Damer: röd tee
AvgiftSpelrättighetsinnehavare 15 euro
Medlemmar 30 euro
Gäster 40 euro
AnmälningarAnmälningar senast fredagen den 05.06. kl 14:00 i Nexgolf, på listan på anslagstavlan i klubben eller per epost till botniagolf@botniagolf.fi eller per telefon (06) 232 4663.
PriserDe tre första lagen belönas med produktpriser från IKH.
StarttiderOnline fredagen den 05.06. kl 18:00.

Länkar

IKH

Resultat

Aktuellt, Allmänt, Banan

Använd greengaffeln!

Som ni säkert märkt är största delen av greenerna redan vackert gröna. Nu gäller det att skärpa sig lite och se till att nedslagsmärkena repareras. Ta greengaffeln i bruk, och reparera inte bara ditt eget, utan också andra nedslagsmärken du stöter på på greenerna.

Om du har förlagt din greengaffel över vintern finns det nya i proshopen!

Ta hand om banan och speciellt greenerna!

Välkomna!

Aktuellt, Allmänt, Information

Klubben öppnas 23.5. kl 10:00

Klubben öppnas 23.5. kl 10:00. Restaurangen fungerar tills den 1.6. enligt takeaway-principen och som kund förutsätts du sköta handhygienen och respektera de allmänna instruktionerna för avstånd. Vi önskar att våra kunder använder sig av betalkort istället för kontanter. Klubben är i början öppen mellan 10-17.

Restaurangen har ännu inte full bemanning och proshoppen börjar fyllas på från och med början av nästa vecka.

Välkomna!

Aktuellt, Allmänt, Banan, Information, Tjänster

Rangens bollautomat fungerar nu med bankkort

Nu kan man betala för sina rangebollar med bankkort. För 2,50 € får man ungefär 40 bollar.

Rangeautomatkorten som tidigare såldes i klubben fungerar fortsättningsvis, men säljs inte längre.

Välkomna och träna!

Aktuellt, Banan

Fiberduk på två greener

På sjunde och tionde greenen har vi brett ut fiberduk, men de täcker inte greenerna helt, så vi fortsätter att spela på dem. Om bollen hamnar på fiberduken flyttas den och droppas på närmast spelbara plats, dock inte närmare hålet.

Allmänt

Aktieägarkortet finns nu i Cardu-appen

Från och med säsongen 2020 finns aktieägarkortet i appen Cardu, som finns att laddas ner till telefonen. De som använde sitt aktieägarkort under fjolårssäsongen har fått ett e-postmeddelande, med instruktioner och en direktlänk till nedladdningen av Cardu. Övriga aktieägare får sin länk till Cardu och därmed sitt aktieägarkort genom att kontakta Botnia Golfs kontor.

Aktuellt

Banan är öppen – men klubben är fortsättningsvis stängd

Efter öppningen senaste fredag kan vi konstatera att ni skött er exemplariskt på banan, ett stort tack för det! Vi kommer ännu att underlätta för greenfeespelarna genom att ta MobilePay i bruk inom de närmaste dagarna.

Styrelsens Covid-19 arbetsgrupp möttes igår och beslöt att klubben fortsättningsvis hålls stängd. Omklädningsrummen är öppna och caddiemaster står till tjänst per telefon. Om situationen förändras kommer vi naturligtvis att informera om detta.

Vi önskar också att bagförrådets användare iakttar noggrannhet. Hantera inte andras utrustning utan handskar.

På banan är greenerna klippta och banan torkar snabbt för tillfället.

Välkomna!

Aktuellt, Allmänt, Banan

Banan öppnar 24.04.2020 kl 12:00

Vi öppnar Botnia Golf fredagen den 24.04.2020 kl 12:00 med begränsade tjänster. Det här betyder att klubben är stängd åtminstone över öppningsveckoslutet, vi informerar om förändringar på måndagen. Restaurangen är också den fortfarande stängd.

På banan följer vi – och förväntar oss att alla spelare också gör det – golfförbundets instruktioner (på finska): https://golf.fi/pelaajalle/golfliiton-paivitetty-tiedote-koronavirus/

Allmänna instruktioner:

Den viktigaste först. Genom ditt eget beteende säkrar du din egen och andras säkerhet. Kom alltså inte till banan om du har symptom som tyder på Corona eller om du är i karantän.

Ta hand om hygienen, nu över öppningsveckoslutet håller vi klubben stängd, men vi öppnar omklädningsrummen och deras WCn, kom ihåg att sköta dina ärenden enskilt eller i smågrupper.

Klubbens kärror finns till användning, men under öppningsveckoslutet är spelarna själva ansvariga för att tvätta och vid behov desinficera handtagen på den lånekärra man använder sig av.

På själva banan är det viktigt att komma ihåg att hålla avstånden till övriga spelare och att inte röra flaggstängerna. Håll alltså avstånden till övriga spelare och rör inte i flaggstängerna. Lyft bollen försiktigt ur hålet utan att skada hålets kanter.

På banan:

  • Kom ihåg säkerhetsavståndet också till medspelare i samma grupp
  • Respektera reserverade starter, om du vill gå med i en grupp behöver du få godkännande av alla spelare i gruppen
  • Spela klart turvis på greenerna
  • Skaka inte hand och krama inte dina medspelare
  • Använd endast egen utrustning
  • Rör inte i flaggstängerna, lyft endast egen boll försiktigt ur hålet, så att du inte skadar hålkanterna
  • Bunkerräfsorna är inte i bruk, jämna dina spår med fötterna eller en klubba
  • Reparera slagmärken på fairwayerna och på greenerna!

Tidsbokning:

Medlemmarna bokar sina starttider via nexgolf, och greenfee (prislista) betalas till endera kontot:

  • Nordea FI57 2105 1800 0158 26
  • POP FI16 4730 5020 0082 88

Gästspelare bokar sina starttider via Teetime, betalningarna via Teetime eller till något av de ovanstående kontona. Caddiemastern finns till förfogande via telefon vid problem.

Banan

Banan är ännu i vårskick, som man kan se av bilderna tagna på onsdagskvällen.

Ett stort tack ännu en gång till greenkeepern för förberedelserna! Njut av golfen och banan!

Tjänster

Hur står det till med golfsimulatorn 03/2020

Covid-19

Simhallen och tennishallen är stängda på grund av corona. Vi frågade hur staden förhåller sig till användningen av golf-simulatorn och eftersom vi hyr stadens utrymmen, kan vi själva avgöra hur vi förfar. Enligt stadens linjering kan vi tillämpa regeln om grupper mindre än 10 personer och fortsätta användningen av simulatorn. Man slipper fortfarande in till simulatorn med pin-koden genom dörren. Viktigt att följa direktioner om handhygien och nysningar. Var och en använder utrymmena endast när vi är friska. Gå inte och spela ens ensam om ni har symptom eller är sjuka. På det här sättet smittar vi inte varandra.

Ny prissättning på golfsimulatoranvändningen

Säsongsavgiftserbjudande! Spela hela år 2020 för endast 100€ i simulatorn.

Nu är det förmånligt att testa simulatorn resten av vårsäsongen, finslipa slagen på sommaren och fortsätta säsongen i höst och vinter.

Alternativt kan man också använda simulatorn med engångsavgift 20€/gång.

Med engångsavgiften spelar du max. 3 timmar och antalet personer är inte begränsat. Du har alltså utrymmet till ditt förfogande i 3 timmar för 20€.

I sällskap med en simulatoraktieägare är priset endast 10€/gång (max. 3 h utan personbegränsningar).

Obs! Det finns inspelande kameraövervakning i utrymmet, kom alltså ihåg att betala för användningen antingen kontant i burken på maskinen eller direkt in på simulatorkontot. Skriv alltid in ditt besök i gästlistan.

På Botnia Golfs sidor finns instruktionsvideon om simulatorns användning och vid behov kan ni ta kontakt med undertecknad.

Trevliga spelstunder i simulatorn önskas. Nu är det dags att slipa swingen inför sommaren.

Joni (040 538 9847)