Överraskningsvinnare Antti Ala-Panula i seniorernas Shoot Out-tävling.

På måndagen den 25 september gav sig 14 deltagare iväg med förhoppningar om att spela om segern i seniorernas shoot out-tävling. Deltagarnas åldersfördelning varierade mellan 50 och 81 år, med handikapp mellan 5 och 38. Kvinnor och män 70 år med handikapp sämre än 18 spelade från röd tee och de andra från gul tee. Tävlingen spelades som en niohåls slagtävling utan handikapp, så att två per hål av de som hade gjort flest slag föll bort under de fyra första hålen. Några förhandsfavoriter fick gå till klubben och lämna tävlingen redan på första och andra hålet. Till femte hålet, där bara en per hål föll bort, klarade sig Jari Koskimäki, Sirkka Wallin, Tuomo Alatalo, Juha Ahonen samt Antti Ala-Panula och Siru Ala-Panula, som föll ur gruppen på det hålet. På nästa, det vill säga sjätte hålet, föll Jari Koskimäki bort och på sjunde hålet kanske tävlingens största förhandsfavorit Tuomo Alatalo. På åttonde hålet gjorde Ahonen, Wallin och Ala-Panula lika resultat. I omspelet som chipptävling slog Wallin och Ala-Panula bäst och fortsatte som överraskningspar i tävlingen om segern. På sista hålet gjorde paret lika resultat, så att vinnaren återigen fick avgöras med chip. Ala-Panula chippade bäst och for iväg med segern.

Alla tävlande tyckte om det spännande spelformatet och hoppades att traditionen skulle fortsätta nästa år också.

Resultaten:

  1. Ala-Panula Antti
  2. Wallin Sirkka
  3. Ahonen Juha
  4. Alatalo Tuomo
  5. Jari Koskimäki
  6. Ala-Panula Siru

7-8. Kuja-Kyyny Esa och Mattila Pekka

9-10. Mäenpää Esa och Heikki Mäki-Marttunen

11-12. Maja Leo och Hannu Yli-Rahnasto

13-14. Isotalo Aaro och Storås Thomas

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Wallin-ja-Ala-Panula-768x1024.jpg

På bilden Sirkka Wallin och Antti Ala-Panula.