Resultaten från distriktstourens tävling i Lappajärvi

Den tredje och sista deltävlingen i den Österbottniska distriktstouren spelades på Järvisuomen Golf i soligt väder. Banan var efter det myckna regnet våt, men i övrigt i utmärkt skick, speciellt den nya sidan. Från Botnia Golf deltog 8 seniorer och av dessa klarade sig Antti Ala-Panula bäst genom att placera sig andra i M75 serien med nettoresultatet 71. Övriga medaljplaceringar blev det inte för Botnia Golfs deltagare. Med de 10 bästa placerade sig Ari Järviluoma i M50 med en sjunde plats, Leo Maja med en åttonde plats i M70 serien och Siru Ala-Panula med en sjätte plats i N65. Distriktstourfinalen spelas i början av september i Nokia, och med rankingpoängen har Olavi Isotalo och Juha Ahonen kvalificerat sig. Nära en finalplats är också Leo Maja och Ala-Panulas. De övriga kvalificeringarna klarnar då alla deltävlingar runt om i Finland har spelats. Resultaten och order of merit-poängen finns i Finlands Golfseniorers tävlingskalender. 
RESULTATEN!