Kaptenens och verksamhetsledarens hälsningar 30.6.2023

Hej Botnia golfare,

Säsongen har startat fint och banan börjar återhämta sig från den tuffa vintern och torra våren. Vi vill påminna om att vårt gemensamma mål är att hålla banan i bästa möjliga skick oberoende av när på säsongen vi spelar!

Att reparera divotarna vid slagen med den lossnade divoten är nödvändigt, för det finns fortfarande rötter i divoten som snabbar upp återhämtningen. Vi kommer snart att få fröblandningspåsar/-flaskor, som vi reparerar divotar i teeboxarna och på fairwayerna.

Nedslagsmärkena av bollarna repareras för att hålla greenerna jämna. Om nedslagsmärkena inte repareras dör gräset i värsta fall inom ett dygn från nedslaget. Det kan vara svårt att hitta nedslagsmärket, men man kan och bör fixa också andras nedslagsmärken med sina spelkamrater! Greenernas skötsel har ändrats från tidigare år, och vi har fått njuta av väsentligt snabbare greener. Med våra nya metoder kommer greenerna att bli bättre under de kommande åren.

Kom också ihåg att kratta bunkrarna efter dina spår och att lämna krattan i bunkern när du har krattat färdigt efter ditt slag. På det här viset kommer nästa bunkergäst att få slå från en jämn bunker. Skaftet skall läggas helt ner i bunkern för att inte hindra banpersonalens klippande av fairwayerna och ruffarna.

Kom också ihåg att ta hänsyn till andra spelare på banan. Gå inte ut för tidigt i samband med din bokade teetid, utan ge de framförvarande tillräckligt med utrymme. Om du märker att du spelar långsammare än de bakomvarande, släpp förbi dem. Kom också ihåg att ropa FORE om bollens bana är på väg mot andra spelare.

Med de här instruktionerna hoppas vi att alla njuter av sitt golfande ännu mera.

Med vänliga hälsningar

Klubbens kapten
Saku Kalliosalo
saku.kalliosalo@hotmail.com
050-5315 511

&

Joni Ketola
Verksamhetsledare
Botnia Golf
joni.ketola@botniagolf.fi
040-5389 847