Ajankohtaista

Ajankohtaista

Jäätyneellä tai kuuraisella kentällä pelaaminen on kielletty

Öiden viilentyessä muistutamme vielä kerran että kuuraisella ja/tai jäisellä kentällä ei saa pelata eikä liikkua! Liikkuminen jäätyneellä ruoholla murskaa ruohon solukon, jolloin ruoho kuolee.

Lisäksi muistutamme pelaajia lyönti- ja alastulojälkien korjaamisesta. Paikkaamaton alastulojälki on otollinen kasvupaikka homeitiöille, joten annetaan yhdessä kentälle ja kentänhoidolle mahdollisuus samanlaisen kunnon saavuttamiselle myös ensi kautta ajatellen.

Kiitos!

Ajankohtaista, Yleinen

Maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä WHS astuu voimaan 19.2.2020

Golfia pelataan maailmanlaajuisella tasoitusjärjestelmällä vuodesta 2020 alkaen. Muutos on merkittävä, sillä tällä hetkellä käytössä on kuusi järjestelmää. Suomessa uusi järjestelmä otetaan käyttöön 19.2.2020.

Pelaajan ei tarvitse tehdä mitään vaan siirtyminen tapahtuu automaattisesti.

Suurin muutos suomalaisille tulee olemaan se, että eri tasoitusryhmät poistuvat ja kaikkien tasoitus lasketaan samaan tapaan keskiarvolaskentana. Laskennassa huomioidaan 20 viimeisintä tasoituskierrosta, joista lasketaan kahdeksan parhaan kierroksen keskiarvo. Tasoitus voidaan laskea myös pienemmästä kierrosmäärästä, ja uusille tai golfin pariin palaaville pelaajille riittää yksi kierros.

Muutos vaikuttaa golfareihin eri tavoin – osalla tasoitus pysyy samana, osalla nousee ja joillain laskee. Kaikki kuitenkin saavat tasoituksen.

Siirtyminen tapahtuu automaattisesti tietojärjestelmien toimesta 19.helmikuuta, jolloin uusi tasoitus on näkyvissä seurajärjestelmissä ja eBirdie-sovelluksessa.

Lisää joustavuutta

Keskiarvolaskentaan perustuva järjestelmä on entistä joustavampi ja reagoi nopeammin pelaajan tason muutokseen. Jatkossa jokainen voi pelata tasoituskierroksen perinteisten 9 ja 18 reiän lisäksi myös 10-17 väylän mittaisena – eli jos ehtii vain 14 väylää ennen pimeän tuloa, lasketaan tasoitus sen perusteella. Tasoitukset ovat myös vertailukelpoisia missä päin maailmaa tahansa.

Ajantasaisen tasoituksesi ja tasoitushistoriasi näet eBirdie-sovelluksestasi. Lisätietoa ja latausohjeet Golf.fi-sivuilla.

WHS:N PERUSASIOISTA

WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä kierroksestasi. Näet tarkan tasoituksesi eBirdie-sovelluksesta (19. helmikuuta 2020 alkaen).

Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita.

Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Ei rekisteröitymistä etukäteen. Sinun ei tarvitse rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Hyväksytyt pelimuodot. Jotta kierroksesi hyväksytään tasoituskierroksena, pelimuodon tulee olla lyöntipeli, pistebogey, maksimitulos tai Par/Bogey.

UUDEN JÄRJESTELMÄN HYÖTYJÄ

Oikeudenmukaisempi. Maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän (WHS) keskiarvolaskenta reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoasi kuin aikaisempi järjestelmä, joka keskittyi parhaimpiin kierroksiisi.

Lyhyempiä kierroksia. Uudessa tasoitusjärjestelmässä kaikkien golfarien, tasoituksesta riippumatta, on mahdollista rekisteröidä tasoituskierroksia aina 9-reiän kierroksista alkaen. Tämä sopii erityisesti heille, jotka ajankaytön vuoksi suosivat lyhyempiä kierroksia.

Maailmanlaajuisuus. WHS yhdistää golfaavan maailman tehden tasoituslaskennan perusperiaatteista samat ympäri maailman. Esimerkiksi ulkomailla pelatessasi muista maista olevien golfarien kanssa teidän tasoituksenne lasketaan samoin perustein.

Kolme tavallista kysymystä

”Mitä tasoitukselleni tapahtuu siirtymässä?”

On vaikea tarkasti ennustaa, kuinka uusi maailmanlaajuinen tasoituksesi tulee vastaamaan nykyistä EGA-tasoitustasi. Tasoitus voi muuttua korkeammaksi tai matalammaksi, mutta se voi myös pysyä ennallaan.

Pelaajat, joiden tasoitus on ollut viime aikoina nousussa, saavat yleisesti ottaen nykyiseen tasoitukseen verrattuna korkeamman WHS-tasoituksen.

Tasoitusjärjestelmä on aina riippuvainen syöttämistäsi kierroksista. Jos sinulla on tapana rekisteröidä sekä huonot että hyvät tasoituskierrokset, sinulla on todennäköisesti hyvin todenmukainen tasoitus pelitaitoosi nähden. Siinä tapauksessa muutoksen voi olettaa pysyvän maltillisena, kun saat uuden tasoituksesi.

”Mitä tapahtuu, kun minulla on vähemmän kuin 20 rekisteröityä tasoituskierrosta siirtymään mennessä?”

Siinä tapauksessa keskiarvo lasketaan niistä tasoituskierroksista, joita sinulla on tasoitusrekisterissä. Mukaan otettavien tasoituskierrosmäärä määräytyy siihen tehdyn taulukon mukaisesti. Jos tasoituskierrosten määrä on lähellä nollaa, säädetään tasoitusta yhdellä tai kahdella lyönnillä. Jos sinulla on tasoitusrekisterissäsi alle 20 kierrosta, järjestelmä lisää sinulle yhden keinotekoisen kierroksen, joka vastaa sinun nykyistä EGA-tasoitus + 2 lyöntiä. Sitä käytetään osana laskentaa ja sen tarkoituksena on tasoittaa tasoituksen liian suurta vaihtelua tasoituskierrosten määrän ollessa vähäinen.

Jos osaltasi ei ole saatavilla tasoituskierroksia, laskentajärjestelmä ja keinotekoinen tasoituskierros varmistavat, että uusi WHS-tasoituksesi tulee olemaan sama kuin nykyinen EGA-tasoituksesi.

”Miksi tasoitukseni nousi hyvän kierroksen jälkeen?”

Tämä on keskiarvolaskennassa mahdollista, mutta harvinaista. Toisaalta yhden tai useamman huonon kierroksen jälkeen tasoitus voi edelleen pysyä samana tai jopa parantua – riippuen millainen kierros ”tippuu” pois kahdenkymmenen viimeisen joukosta.

Lisätietoja ja yhteystiedot

Koulutus

Botnia Golfissa järjestämme koulutusta ja tietoa uudesta tasoitusjärjestelmästä kevään aikana. Ajankohdasta ilmoitetaan lähempänä. Lisätietoa:

Seuran tasoitustoimikunta

Jos sinulla on kysyttävää tasoituksestasi tai tasoituksesi muutoksista WHS-siirtymään liittyen, otathan yhteyttä tasoitustoimikuntaan.

Tasoitustoimikunta tarkastelee jäsenistön tasoitusmuutoksia kokouksessaan.

Lisätietoa Suomen Golfliitosta

Lisätietoja, esimerkkejä ja vastauksia tavallisimpiin WHS-kysymyksiin Golf.fi-sivuilta: https://golf.fi/pelaajalle/tasoitusjarjestelma/whs-world-handicap-system-2020/ ja Golfliiton Youtube-kanavalla https://www.youtube.com/watch?v=cu8alAQHAqE&list=PLNCdYMpH23OFmP8fXqOws-Fnlhr1aAbXg

Ajankohtaista, Seura, Yleinen

Kauden 2020 jäsenlaskut

Kauden jäsenlaskut on nyt saatavilla nexgolfissa ja sähköisestä laskusta on myös notifikaatio lähetetty sähköpostitse mikäli sinulla sellainen valinta nexgolfissa on valittuna. Mikäli sinulla ei ole sähköistä laskua – vaan paperilaskua – ja laskua ei ole tammikuun puolenväliin vielä tullut, tarkistathan osoitetietosi. Osoitemuutokset voi tehdä suoraan nexgolfin kautta tai tietenkin myös sähköpostitse klubille.

Jäsenmaksuun sisältyy:

 • golflehden vuosikerta
 • yksi greenfee puoleen hintaan Botnia Golfin kentälle
 • Edullisemmat greenfee hinnat Botnia Golfin kentälle
 • Edullisemmat kilpailumaksut Botnia Golfin kentälle

Eräpäivä laskussa on 22.1.2020 ja summa on aikuisilta 95 € ja junioreilta 50 €.

Kuten kuvasta näkyy kentällä ei pahemmin lunta ole.

Ajankohtaista, Seura, Yleinen

Botnia Golf kevään pelimatka

Matkakohde on Marrakech, matkalle lähdetään lauantaina 14.3.2020 ja paluu seuraavana lauantaina 21.3.2020. Hinta sisältää:

 • Norwegianin suorat lennot Marrakechiin
 • Meno 14.3.2020 klo 13:05-17:35
 • Paluu 21.3.2020 klo 18:20-00:50
 • 1 x matkalaukku ruumaan/hlö
 • Lentokenttäkuljetukset
 • 7 yön majoitus 2hh “all inclusive”
 • 5 kierrosta golfia Marrakechin kentillä
 • Golfkenttäkuljetukset
 • 3 tunnin kaupunkikierros (opastus englanninkielinen)

Majoitus Dar Atlas Club Hotel (all inclusive) ja matkan hinta 1465€/hlö.

Paikkoja matkalle on 16 nopeimmalle, ja jos haluat varmistaa paikkasi matkalle, niin ilmoittaudu välittömästi juha.m.palomaki@elisanet.fi tai soittamalla 040 830 4247.

Lue FORE! lehden juttu Marrakechistä

Lue lisää liitetiedostosta.

Tiedotteet

Botnia Golfin hallitus valittu syyskokouksessa 21.11.

Botnia Golfin sääntömääräinen syyskokous pidettiin klubitalolla torstaina 21.11.2019.

Syyskokouksessa valittiin seuran puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

Seuran puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Mats Backlund.

Erovuorossa olivat hallituksen jäsenistä Juha Ahonen, Mauno Runsala ja Juha Palomäki. Juha Ahonen ja Mauno Runsala jatkavat hallituksessa myös tulevalla kaudella. Juha Palomäki pyysi eroa hallituksesta ja hänen tilalleen hallitukseen valittiin Stefan Weckström.

Botnia Golfin hallitus:

Puheenjohtaja:
Mats Backlund

Hallituksen jäsenet:
Kari Kuusinen
Jarmo Mäki-Ketola
Juha Ahonen
Stefan Weckström
Mauno Runsala
Riikka Koskela
Mervi Luoma
Lea Ojanen

Botnia Golfin vuoden 2019 golfari on kauden aikana kaksi hole-in-onea tehnyt Juha Ahonen, joka palkittiin myös reikäpelimestaruudesta. Senioreiden reikäpelimestarina palkittiin Jukka Lehtola. Senioreiden reikäpelicupin voittajana palkittiin Thomas Storås. Bg Internationalin voittajana palkittiin Kari Kuusinen ja Keilagolfin Ruben Herrgård.

Onnittelut!

Seura, Tiedotteet

Botnia Golf Ry:n sääntömääräinen syyskokous to 21.11. klubilla

Botnia Golf Ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään
klubilla torstaina 21.11. klo 18.30.

Kahvitarjoilu. Tervetuloa!

 

Tiedotteet

Jatka golfkautta sisätiloissa Virkussa

Nyt kun kenttä on jäässä ja klubitalo sulkenut tältä kaudelta ovensa voit toki vielä jatkaa kautesi – sisätiloissa.

Olethan löytänyt uuden simulaattorin Virkusta? Alla olevasta linkistä löydät tiedot ja ohjeet, hinnat ja yhteyshenkilöt.

Kenttä

Botnia Golf 30-vuotta – paluu tulevaisuuteen, osa 1

Rakennustyöt alkoivat joulukuun alussa 1987, kentän paalutuksella. Alla olevassa kuvassa paaluttajana Heikki Rantamäki.

Kentän paalutus
Maaliskuussa 1988 tulivat sitten traktorit…
ja miehet…

Maisemakin vaihtui, ensimmäinen kuva tammikuusta, toinen helmikuusta ja kolmas maaliskuusta. Olisikohan nykyinen väylä 14 (doglegi) avautumassa suurin piirtein 11 tiiboxista nähtynä?

Tämä näkymä on varmasti kaikille tuttu. Mutta onhan se sisäänajotie hieman muuttunut 30 vuodessa…

Ensin tehtiin tiet jotta maa routaantuisi. Sitten mitattiin ja paalutettiin.

Työn alla isoin vesieste (nykyisen 10 ja 18 välillä).

Vesiesteellä on pituutta 150 metriä ja syvyyttä 1,5 metriä.

Kasoja siellä, kasoja täällä… Välillä koko homma tuntui toivottomalta… Tästäkö ihana vihreä golfkenttä?

Säätkin alkoivat vastustaa… Maa ei routaantunut, vettä satoi, tiet pettivät. Mutta työt jatkuivat!

Yleinen

Klubitalo suljettu kauden 2019 osalta

Klubitalo suljettu tiistaina 1.10. tämän kauden osalta, mutta kenttä edelleen pelattavissa kesägriineille. 

Suuret kiitokset kaikille asiakkaillemme, tukijoille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta kaudesta.

Väylät ilmastoitiin viikolla 39 ja griinit ilmastoidaan viikolla 41. Pelaaminen jatkuu tämän jälkeen sään salliessa takaysillä (10-18). Muistathan laittaa varauksen nexgolfiin.

Liikkuminen ja pelaaminen jäätyneellä nurmella on aina ehdottomasti kielletty.

Botnia Golf
Kilpailutoimikunta, Senioritoimikunta, Yleinen

Senioreiden viikkokilpailun 2019 voitto Thomas Storåsille ja Siru Ala-Panulalle

Kahdenkymmenen pelatun kilpailun jälkeen senioreiden miesten viikkokilpailun voitto ratkesi äärimmäisen tasaisen taistelun jälkeen Thomas Storåsin ja Jari Koskimäen välillä Thomaksen hyväksi pistein 164-160. Kolmanneksi sijoittui Antti Ala-Panula 145p. Naisten kisan voitti ylivoimaisesti Siru Ala-Panula 161p. Toiseksi tuli Mirja Antila 96p ja kolmanneksi Mervi Luoma 13p. Onnittelut!