Tiedotteet

TASOITUSTEN VUOSITARKASTUS (AHR) ON TEHTY TAMMIKUUN 3 PÄIVÄ

Botniagolf on tehnyt jäsenten tasoituksen (2014) vuositarkastuksen tammikuun 3 päivä 2015.

Tasoitusluettelo on päivitetty 3.1.2015 seuran sivuille ja löytyy kohdasta seura ja alavalikosta tasoitusluettelo.

Joidenkin pelaajien tasoitukset ovat muuttuneet ylös tai alas perustuen kauden 2014 henkilökohtaisiin tuloksiin. Tämä on saattanut aiheuttaa hämmennystä.

Suomessa käytetään Euroopan Golfliiton EGA:n uudistettua tasoitusjärjestelmää, jossa kilpailutulosten korjausten (CBA-korjaus) lisäksi tehdään kerran vuodessa vuositarkistus (AHR). Vuositarkistus tehdään pelaajille, joilla on aktiivinen EGA-tasoitus. Sen saaminen edellyttää vähintään kahdeksaa kirjattua tasoituskierrosta vuodessa kahden viime kauden aikana niin, että vähintään neljä on pelattu vuonna 2014.

Nykytekniikka on mahdollistanut sen, että tasoitusjärjestelmässä huomioidaan erilaiset peliolosuhteet ja koko vuoden tulostaso, jotta kunkin pelaajan tasoitus heijastaisi mahdollisimman tarkasti pelaajan omaa pelitasoa.

Tasoitusten vuositarkastus on ollut osa tasoitusjärjestelmää jo pitkään. Nykyisin vuositarkastus voidaan tehdä myös koneellisesti, sillä seurojen käyttämistä ohjelmista ainakin NexGolf ja GolfBox tekevät sen automaattisesti.

Vuositarkastusprosessiin ei kansallisella lajiliitolla ole mahdollisuutta tehdä poikkeuksia, lukuunottamatta 1-tasoitusryhmää (tasoitus alle 4,5), jonka osalta Suomen Golfliiton Sääntö- ja tasoitustoimikunta on päättänyt seuraavaa: Pelaajan tasoitus ei voi AHR-laskennan myötä pudota tasoitusryhmästä 2 tasoitusryhmään 1, vaan se pysähtyy alimmillaan 4,5:een.

Tasoitusryhmä 1:ssä AHR-laskennan myötä tasoitus ei voi laskea, mutta se voi nousta. Seuran tasoitustoimikunta voi kuitenkin anoa pelaajan tasoituksen laskemista Suomen Golfliiton sääntö ja tasoitustoimikunnalta.