Kilpailutoimikunta

Titleist Rio Golf Open 16.8.2014 Botnia Golfin kentällä

Finaalin voittajapari pääsee seuraamaan Rion kesäolympialaisia vuonna 2016.

Suomen Golfliiton vuosittain järjestämä perinteinen SGL Trophy muuttuu tänä vuonna Titleist Rio Golf Openiksi. Golfliitto ja Suomen Olympiakomitea kutsuvat kaikki jäsenseurat ja niiden pelaajat mukaan ensi kesän olympiagolftapahtumaan.

Titleist Rio Golf Open on avoin kaikille Golfliiton jäsenseurojen amatööripelaajille. Joukkue muodostuu kahdesta pelaajasta ja koko kilpailu on pelattava saman parin kanssa. Pelimuotona on 18 reiän kahden hengen bestball pistebogeyna. Pelaajilla tulee olla voimassa oleva EGA-tasoitus. Suurin kilpailussa huomioitava henkilökohtainen tasoitus on 36.

Titleist Rio Golf Openin alkukilpailut järjestetään touko-elokuussa. Järjestelyistä vastaavat golfseurat. Kaikista alkukilpailuista, joissa on mukana vähintään 15 peliparia, parhaat etenevät syyskuun 7. päivä pelattavaan Titleist Rio Golf Open -semifinaaliin Nokia River Golfiiin. Semifinaalin kolme parasta peliparia pääsee mukaan Suomen Rio Golf -finaaliin, joka pelataan Pickalassa 18. syyskuuta 2014.

Finaalissa pääpalkinto on urheilunystävien unelma. Finaalin voittajapari pääsee nimittäin seuraamaan vuoden 2016 kesäolympialaisia Rio de Janeiroon, jossa golf palaa olympialaisten lajivalikoimaan 112 vuoden tauon jälkeen.

Alkukilpailujen aikataulut selviävät kevään aikana seurojen kilpailukalentereista.

Vuonna 2013 käynnistynyt Rio Golf -projekti on Golfliiton ja Olympiakomitean yhteishanke, jolla tuetaan suomalaista golfin olympiavalmennusta.